Everfuel og Crossbridge Energy er enige om vilkårene for HySynergy fase II brintforsyning

Everfuel A/S og Crossbridge Energy A/S har underskrevet en langsigtet aftale, der fastlægger vilkårene for brintforsyning fra første etape af Everfuels HySynergy Phase II PtX-anlæg, som er under udvikling i Fredericia..

Aftalen er et vigtigt skridt i realiseringen af ​​det planlagte 300MW elektrolyseanlæg. De to projektpartnere har indgået aftale om de kommercielle vilkår for den indledende fase af elektrolyseanlægget, som vil blive udviklet i tre etaper (A, B og C) hver med 100 MW elektrolysekapacitet.

Sektion A får en produktionskapacitet på op til 40 tons grøn brint om dagen, som vil blive brugt til mere bæredygtig brændstofproduktion på det tilstødende Crossbridge Energy-raffinaderi, samt som et nul-emissionsbrændstof i transport og industri.

”Den langsigtede aftale på kommercielle vilkår med Crossbridge Energy er en vigtig milepæl for HySynergy Phase II-udviklingsprojektet. Vi deler et stærkt partnerskab og er dedikerede for at fortsætte vores samarbejde om at bygge et storstilet PtX-anlæg og en game changer for energiomstillingen i Danmark. Inden da ser vi selvfølgelig frem til at starte driften af ​​fase 1-elektrolyseenheden senere på året og levere den første grønne brint til vores partnere og vores stationer,” siger Jacob Krogsgaard, CEO hos Everfuel.

“Brint er nøglen til at udfolde det fulde potentiale af grønne brændstoffer. Med Crossbridge Energy’s raffinaderi og Everfuel’s HySynergy-projekt tager vi et stort spring fremad mod mere bæredygtige brændstoffer. I første omgang vil vi erstatte brint baseret på fossile brændstoffer med grøn brint på vores raffinaderi, men vi starter samtidig også næste etape af den danske PtX-rejse,” siger Finn Schousboe, CEO hos Crossbridge Energy.

Anden fase af HySynergy vil, når den er fuldt operationel som planlagt i 2025, facilitere en årlig reduktion på op til 500.000 tons CO2 fra mobilitetssektoren og industrien. Det svarer til cirka 11 % af den årlige danske landbaserede transportsektors CO2-udledning.

Crossbridge Energy og Everfuel vil videreudvikle partnerskabsaftaler med eksterne parter om levering af overskydende ilt og varme fra det nye anlæg for at øge dets samlede effektivitet. Første fase af HySynergy, som består af en 20 MW elektrolyser, er i øjeblikket under opførelse ved siden af ​​Crossbridge Energy-raffinaderiet I Fredericia og forventes at producere den første grønne brint i slutningen af ​​2022.

Anden fase udvikles i forbindelse med fase et. Grunden er allerede skitseret og klargjort til byggeri under forudsætning af, at man modtager IPCEI-støtte fra EU til fase A-elektrolysatoren.

 

For yderligere information, kontakt venligst Torben Øllegaard Sørensen, External Relations Advisor, Crossbridge Energy Fredericia, +45 4077 9257

Lea Vindvad Hansen, Investor Relations & Communications Manager, Everfuel, +45 6183 0205

 

Om Crossbridge | crossbridge.dk

Crossbridge er en førende energiproducent med et fokus på miljø samt at udvikle og drive bæredygtige energiløsninger. Crossbridge Partners købte A/S Dansk Shell-raffinaderiet (omdøbt til Crossbridge Energy A/S) i juni 2022. Crossbridge Energy A/S leverer cirka 35 % af det samlede danske forbrug af flydende brændstof.

Crossbridge Energy Partners er fokuseret på at omlægge traditionel energiinfrastruktur og vokse gennem opkøb i Nordamerika, Europa og andre steder. Gruppen har $2,0 milliarder i årlig omsætning.

 

Om Everfuel | www.everfuel.com

Everfuel gør grøn brint til nul-emissionsmobilitet kommercielt tilgængelig i hele Europa og tilbyder konkurrencedygtige, altomfattende brintforsynings- og brændstofløsninger. Virksomheden ejer og driver grøn brintinfrastruktur og samarbejder med bil-OEM’er for at forbinde hele brintværdikæden og problemfrit levere brintbrændstof til virksomhedskunder under langsigtede kontrakter. Grøn brint er et 100 % rent brændstof fremstillet af vedvarende energi og nøglen til elektrificering af transportsektoren i Europa og en bæredygtig fremtid. Everfuel er en ung, ambitiøs virksomhed med hovedkontor i Herning, Danmark, og med aktiviteter i Norge, Danmark, Sverige, Holland, Tyskland og Belgien og en plan om at vokse på tværs af Europa. Everfuel er noteret på Euronext Growth i Oslo under EFUEL.