Crossbridge Energy holder åbent hus 20. august 2022

4. august 2022

Lørdag den 20. august byder Crossbridge Energy velkommen indenfor på raffinaderiet i Fredericia fra kl. 10.00 til 14.00 til åbent hus.

Hermed giver raffinaderiet fredericianere, naboer og øvrige interesserede mulighed for at få kig ind bag hegnet, til en verden, hvor der til daglig produceres 35 procent af det flydende brændstof, som holder hjulene kørende i Danmark.

En lang række af Crossbridge Energys samarbejdspartnere kommer også og viser mere om både det specielle materiel og de projekter af mere klimavenlig karakter, der arbejdes med inde på det 150 fodboldbaner store raffinaderiområde.

Også samarbejdspartnere fra Fredericias elitesport samt Fredericia Musicalteater vil kigge forbi og give besøgende ”en på opleveren”.

Samarbejdspartnere fra Fredericias elitesport samt Fredericia Musicalteater vil kigge forbi og give besøgende ”en på opleveren”.

Som leverandør af mere end 35 procent af det danske forbrug af flydende brændstoffer, så er raffinaderiet en stor arbejdsplads med 250 medarbejdere og en række underleverandører. Der arbejdes i døgndrift, og hver dag kommer mere end 170 tankbiler for at hente flydende brændstof og køre ud det til tankstationer.

Udover at producere flydende brændstoffer, som holder hjulene kørende og fly i luften, så udnyttes overskudsvarmen fra raffinaderiet til fjernvarme i hele Trekantområdet. Faktisk er mere end 25 procent af fjernvarmen i Trekantområdet overskudsvarme fra raffinaderi-produktionen. Det svarer til mere end 23.000 almindelige husstandes årlige forbrug.

Raffinaderiet blev taget i drift 19. august 1966. 1. juli 2021 overtog Crossbridge Energy virksomheden, som nu har rettet sigtet ind mod at blive klimaneutralt raffinaderi senest i 2035. Alt dette og mere til fortæller vi gerne om den 20. august.