Stort vedligeholdelsesstop

19. august 2024

Fra d. 20. august påbegynder Crossbridge Energy raffinaderiet i Fredericia nedkørsel for at kunne vedligeholde og rense anlægget.

Crossbridge Energy 26Februar2024 59

Fra d. 20. august vil det se lidt anderledes ud, når man kigger ind mod Crossbridge Energy raffinaderiet i Fredericia, for da påbegyndes nedkørsel til et stort rense- og vedligeholdelsesstop. Derfor vil eksempelvis flaren se anderledes ud.

Under stoppet vil rigtig mange anlæg blive gennemgået minutiøst og vedligeholdt, så de står klar til igen at producere 10.000 tons flydende brændstof i døgnet, når alt igen er afsluttet og genopstartet.

Nogle af de store ting, der skal kigge spå under stoppet, er eksempelvis hovedskorstenen samt flaren, hvor planlagte renoveringsopgaver skal udføres. Sådanne opgaver kan ikke udføres, når anlægget er i drift, så derfor vil man kunne se arbejdsopgaver udført højt til vejrs netop i stop-perioden. Skorstenen er 99 meter høj og flaren er 60 meter høj.

Stoppet betyder også, at der kommer et større antal eksterne folk ind for at hjælpe Crossbridge Energy med at klare opgaverne. Faktisk kommer mere end 500 eksterne folk undervejs i stop-perioden for at hjælpe med de flere tusinde beskrevne arbejdsopgaver. Det er smede, elektrikere, kranfolk, stilladsbyggere samt en række eksperter indenfor flydende brændstofproduktion. Det betyder, at man nok vil kunne se flere biler og lastbiler køre ind til raffinaderiet samt fyldte parkeringspladser.

Topprioriteten for Crossbridge Energy er altid sikkert arbejde. Derfor har alle også gennemgået specifik sikkerhedsuddannelse i at arbejde og færdes på et raffinaderi, før de skal påbegynde arbejdsopgaverne i anlægget.